Brantano/Facebook

De Belgische schoenenketen Brantano heeft een nieuwe eigenaar gevonden. De keten was onderdeel van de Macintosh Retail Group, die eind december failliet ging. Het is niet bekend voor welk bedrag het bedrijf is verkocht is.

Koper van de schoenenketen is BrantNew, een samenwerkingsverband tussen de familie Torfs, eigenaar van de gelijknamige Belgische schoenenketen, Rens van de Schoor (de Nederlandse eigenaar van Miss Etam) en Dieter Penninckx, eigenaar van onder meer de kledingmerken Claudia Sträter en Expresso.

Alle 130 winkels en de ruim 1100 medewerkers gaan over naar de nieuwe eigenaar.

Niets voor beleggers

De curatoren laten weten dat beleggers in Macintosh, een aandeel dat ondanks het faillissement nog steeds op de beurs verhandeld wordt, niet zullen profiteren van de verkoop. "Het aankoopbedrag komt niet ten goede aan de aandeelhouders", aldus curator Charles Huijskens.

Nadat Macintosh was omgevallen zijn de curatoren er de bewindvoerders, en zij moeten geld dat binnenkomt gebruiken om schuldeisers terug te betalen.

Vorige week werd schoenenketen Scapino, eveneens dochter van Macintosh, al doorverkocht aan Ziengs. De curatoren laten eveneens weten dat ze in een "vergevorderd stadium" zijn met de verkoop van overige dochterbedrijven Manfield, Dolcis, Invito, PRO Sport, Steve Madden en Intreza.

STER reclame