1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
St. Anna Ziekenhuis
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Patiëntgegevens ziekenhuis Geldrop op straat

Het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop is in verlegenheid gebracht doordat de gegevens van duizenden patiënten een maand lang op straat hebben gelegen. Het ziekenhuis heeft de gedupeerde patiënten in een brief geïnformeerd.

Meldpunt van Omroep Max informeerde het ziekenhuis donderdag dat redacteuren van het consumentenprogramma bij de gegevens konden komen van 4559 patiënten. Het gaat om documenten met namen, geboortedata, dossiernummers en vermeldingen van het specialisme.

Raadsel

Een woordvoerder van het Sint Anna Ziekenhuis staat voor een raadsel hoe de redacteuren het bestand hebben kunnen vinden. "De link naar het bestand stond op een aparte server. Je moet weten waar je moet zoeken." De woordvoerder benadrukt dat het bestand niet verborgen stond op de website van het ziekenhuis.

"Door een menselijke fout is het bestand 33 dagen lang toegankelijk geweest voor onbevoegden", schrijft de raad van bestuur van het Sint Anna Ziekenhuis. Volgens Omroep Brabant benadrukt het ziekenhuis dat in het bestand geen medische patiëntinformatie stond. Inmiddels is het datalek gedicht.

Verontschuldigingen

In een brief verontschuldigt het Sint Anna zich aan de patiënten dat ze de privacy onvoldoende hebben kunnen waarborgen. "Op dit moment wordt onderzocht waar het precies fout is gegaan."

Het ziekenhuis noemt het lek onacceptabel en gaat maatregelen treffen om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.

Advertentie via Ster.nl