EPA

Het blijft onrustig binnen Twitter. Na een flinke reorganisatie onder de medewerkers, vertrekken nu mensen uit de top van het bedrijf. In een tweet bevestigde topman Jack Dorsey vanmorgen berichten in de Amerikaanse media

Volgens The New York Times is Dorsey van plan om twee nieuwe leden voor Twitter's raad van commissarissen te benoemen, onder wie een bekend persoon uit de media. Daarnaast krijgt Twitter een chief marketing officer, aldus de krant.

Er vertrekken vier mensen met de functie van vice president: Katie Stanton van media-zaken; Kevin Weil (productontwikkeling), Brian Schipper (human resources) en ten slotte Alex Roetter, baas van de technische ontwikkeling.

De vijfde medewerker, Jason Toff, is de general manager van de ultrakortevideodienst Vine. Hij wordt niet genoemd in het verhaal van Dorsey, maar heeft zijn vertrek wel bevestigd.

Waarom de vijf weggaan blijft onduidelijk. Dorsey benadrukte in zijn bericht dat ze er allemaal "voor gekozen hebben" om Twitter te verlaten. Het gaat al langer niet goed met het bedrijf, maar medewerkers leken tot nu toe heel gemotiveerd om Twitter er weer bovenop te helpen.

Vooral het vertrek van Weil valt op. Hij was eerder dit jaar mede-verantwoordelijk voor de introductie van Moments, een nieuwe functie binnen Twitter, die nieuwsonderwerpen op een visuele manier samenvat. Een functie waar veel van werd verwacht.

Grote uitdagingen

Moments is een van de manieren waarop Twitter hoopt nieuwe gebruikers aan te trekken en oude te behouden. Dat is nog altijd een grote uitdaging voor het bedrijf, dat zijn gebruikersaantal maar mondjesmaat ziet stijgen. Na bijna tien jaar draaien komt de dienst nog altijd niet boven de 320 miljoen maandelijks actieve gebruikers uit. 

Begin februari presenteert Twitter zijn vierde kwartaal- en jaarcijfers en weten we of dat nu wel is gelukt.

STER reclame