Mike Havenaar blij na zijn doelpunt

ADO stelt na rust zege op Cambuur veilig

ADO Den Haag heeft in eigen huis nipt gewonnen van SC Cambuur. De Friezen kwamen op voorsprong, maar een goede tweede helft leverde ADO de verdiende 2-1 zege op.

Cambuur had in de openingsfase het beste van het spel en de 1-0 van Sander van de Streek was het logische gevolg van het veldoverwicht. Van de Streek ging de combinatie met Bartholomew Ogbeche aan en passeerde vervolgens de uitkomende doelman Martin Hansen met een slim wippertje.

ADO brouwde er vooral in balbezit weinig van en kwam voor rust amper tot een goed uitgespeelde aanval. De enige Haagse kans was voor Mike Havenaar, die een teenlengte tekort kwam na een voorzet van Ton Beugelsdijk.

Twee keer Havenaar

ADO liet na rust wel zijn tanden zien, won vaker in de duels en kwam langszij via Havenaar, die na een knappe indraaiende voorzet van links van Wilfried Kanon eenvoudig in kon koppen.

Actie spelers en staf ADO tegen racisme

Even later was Havenaar opnieuw trefzeker (tiende competitietreffer) na een schot op de paal van Edouard Duplan. De Fransman deed bijna zelf nog een duit in het zakje met een schot dat doelman Leonard Nienhuis op miraculeuze wijze wist te keren.

Cambuur perste er in het Haags kwartiertje nog een slotoffensief uit en ADO hoopte bij de door de Friezen geboden ruimte toe te slaan bij een counter. Echte kansen bleven uit, al werd het bijna nog 2-2 door een eigen doelpunt van Gianni Zuiverloon. Doelman Hansen voorkwam dat met een katachtige reactie.