Minister Koenders anp

Minister Koenders bezoekt VN in New York

tijd van publicatie

Minister Koenders brengt morgen en dinsdag een bezoek aan de Verenigde Naties in New York. Hij houdt er onder meer een toespraak in de VN-Veiligheidsraad over het Midden-Oosten en hij heeft ontmoetingen met VN-vertegenwoordigers.

De minister neemt ook deel aan een bijeenkomst over de strijd tegen terrorisme. Daar vertelt hij over de resultaten van de recente antiterrorismetop in Den Haag. Koenders zal een oproep doen om de in Den Haag gemaakte afspraken - onder meer over het delen van informatie - zo snel mogelijk in de praktijk te brengen.

Urgente problemen

Koenders spreekt verder met secretaris-generaal Ban Ki-moon. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat het overleg gaat over de aanpak van een aantal urgente problemen in de wereld, zoals de vluchtelingencrisis en terrorisme.

"Migratie en internationale veiligheid zijn prioriteiten van het Nederlandse EU-voorzitterschap. Het is goed om ook met andere internationale fora te zoeken naar manieren om elkaars inzet te versterken," aldus Koenders.

Veiligheidsraad

In zijn ontmoetingen met VN-vertegenwoordigers zal Koenders ook aandacht vragen voor de ambitie van Nederland om in 2017 en 2018 een tijdelijke zetel van de Veiligheidsraad in te nemen.

De tijdelijke leden van de VN-Veiligheidsraad worden in juni gekozen.

STER Reclame