NOS Schaatsen

Ter Mors: relaygoud mooie afsluiter van een slecht weekend

'Nog nooit zo makkelijk een EK-titel gehaald'

Een verloren klassement, een valpartij en een kapotte schaats: Jorien ter Mors had veel pech dit EK. Maar het relaygoud maakt veel goed voor de Nederlandse vrouwenploeg. Ter Mors ziet de titel die ze met de ploeg veroverde als "een mooie afsluiter van een slecht weekend".

Vlak voor de relayfinale was de helft van de Nederlandse ploeg nog in tranen. Suzanne Schulting zat Ter Mors in de weg in de superfinale, waardoor Ter Mors onderuit ging en in de kussens belandde.

Knop om

Schulting kreeg een straf, waardoor ze geen zilver maar brons pakte. De 18-jarige Schulting kwam dan ook geëmotioneerd over de finish. "De frustratie van de 3.000 meter moest er even uit. De knop moest om", aldus het talent dat opvallend constant presteerde in Sotsji.

Schulting in tranen na EK-brons en penalty

Gouden randje

Ook Ter Mors kon de knop goed omzetten voor de relay, hoewel ze wel pijn had na haar val in de superfinale. "Er zitten wel wat pijnstillers in, maar dat is ook topsport. Dit is een belangrijk onderdeel, misschien wel het mooiste van het weekend. Ik ben blij dat we dit met een gouden randje hebben afgerond", aldus Ter Mors.

De manier waarop de relayploeg de Europese titel veroverde was indrukwekkend. Ter Mors: "Ik denk dat we nog nooit zo makkelijk een Europese titel hebben binnengehaald. We laten hier zien dat we wereldtop zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl