Guardado viert de 2-1 tegen FC Twente met Pröpper en doelpuntenmaker Moreno.

Guardado loodst PSV langs FC Twente

PSV heeft in eigen huis met 4-2 gewonnen van FC Twente. Andrés Guardado was de grote man aan de zijde van PSV, dat dankzij de zege in het spoor blijft van koploper Ajax.

Twente startte scherp en zag in de openingsfase Hakim Ziyech in het zijnet schieten en Jari Oosterwijk scoren met een kopbal na een voorzet van rechts van Chinedu Ede. PSV bleek na de vroege tegentreffer allesbehalve aangeslagen en had voor rust de orde al hersteld en dat was vooral de verdienste van Guardado.

Drie assists Guardado

Guardado bezorgde eerst bij een vrije trap de bal bij Héctor Moreno, die de bal hard en zuiver langs doelman Nick Marsman kopte. Twee minuten later kopte Moreno nog eens raak na een door Guardado genomen hoekschop. En tien minuten voor de pauze zette de Mexicaan Luciano Narsingh vrij voor Marsman en werd het 3-1.

De stemming was dus goed in de rust, en die werd alleen maar beter toen Memphis Depay het veld betrad. Hij nam afscheid van de supporters en deed dat met mooie woorden.

Mooie woorden Depay bij afscheid van PSV

Na rust wekte Twente amper de indruk nog te geloven in een goede afloop en PSV kon het zich veroorloven rustig aan te doen. Het sprong wel slordig met de kansen om, want die kwamen er ook na rust. Zo schoot Narsingh in kansrijke positie naast en probeerde Jurgen Locadia iets te gehaast om vanuit de draai binnen te schieten. Hij zag de bal in het zijnet belanden.

Rentree Willems en Jozefzoon

Even leek het nog spannend te worden toen Ede er 3-2 van maakte. Het weerhield PSV-trainer Cocu er niet van om de van langdurige blessures herstelde Jethro Willems (knie) en Florian Jozefzoon (kruisband) hun rentree te laten maken.

Jozefzoon stond amper in het veld toen hij met de 4-2 de buit voor PSV veiligstelde.