Sneeuwruimers kunnen de hevige sneeuwval in New York niet aan
NOS Nieuws

Dodental sneeuwstorm VS loopt op

Het dodental van de sneeuwstorm in de Verenigde Staten is opgelopen naar zeventien. De meeste doden vielen bij verkeersongelukken als gevolg van de hevige sneeuwval.

Door het extreme winterweer zitten ruim 180.000 mensen zonder stroom en het openbare leven in de getroffen regio ligt plat. In tien staten is de noodtoestand uitgeroepen en in New York geldt een reisverbod. Mensen die toch met hun auto de weg op gaan, worden aangehouden, zo waarschuwt de politie.

Vluchten geschrapt

Ook het vliegverkeer is flink ontregeld. Meer dan 10.000 vluchten van en naar het oosten van de VS zijn geschrapt. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft al het vliegverkeer van en naar Washington DC stilgelegd tot en met maandag. Vanaf New York wordt maar mondjesmaat gevlogen.

Volgens verschillende meteorologen behoort de storm in New York en Washington tot de vijf zwaarste sneeuwstormen ooit. In grote delen van het land is meer dan een halve meter sneeuw gevallen. Verwacht wordt dat het ook zondag nog blijft sneeuwen en dat de problemen pas na het weekend voorbij zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl