Kenny Otigba (l) viert zijn 2-1 tegen Willem II

Heerenveen stelt na rust zege tegen Willem II veilig

Heerenveen heeft in eigen huis met 3-1 van Willem II gewonnen. Na een beroerde eerste helft bogen de Friezen een 1-0 achterstand om in een 3-1 overwinning.

Willem II was voor rust de baas en dat veldoverwicht vertaalde zich in kansen voor Erik Falkenburg, Guus Hupperts en Robbie Haemhouts. Falkenburg en Hupperts zagen hun schoten gekeerd worden door doelman Erwin Mulder en Haemhouts schoot via een verdediger naast.

Vooral verdedigend ging er veel mis aan Friese zijde en een zo'n fout, van Stefano Marzo, leverde de Tilburgers een strafschop op. Nick van der Velden, die in de zestien was neergehaald door Marzo, benutte de penalty zelf.

Drie spitsen

Heerenveen, dat voor rust met een 4-4-2 opstelling speelde, probeerde het na rust met drie spitsen en drong de Tilburgers direct in de verdediging. Halverwege de tweede helft luwde de Friese storm en prompt kreeg Willem II weer een kans, via Haemhouts, wiens schot via het zijnet naast vloog.

Niet veel later veerde het thuispubliek op toen Arber Zeneli de bal met een fraaie curve in de verre hoek deponeerde. Het gejuich was amper verstomd toen de na rust ingevallen Kenneth Otigba de bal uit een hoekschop van Sam Larsson binnenkopte. Diezelfde Larsson tekende met een prachtige vrije trap in de bovenhoek voor de laatste Friese treffer.