1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Nieuws

200 migranten bestormen haven Calais en veerboot naar Engeland

Veerboot bestormd in Calais

Een groep van ongeveer 200 migranten en vluchtelingen die in de buurt van Calais bivakkeerden, is er vandaag in geslaagd de haven van de Franse stad te bereiken. Ongeveer 50 van hen wisten aan boord van een veerboot naar Engeland te komen, maar ze kwamen niet verder dan het buitendek.

Personeel van de rederij P&O Ferries had alle deuren van de veerboot Spirit of Britain gesloten toen de haven en de boot werden bestormd. Sommige migranten gingen vrijwillig weer van boord, anderen werden er door de Franse politie afgehaald.

AFP
Betogers in Calais

De bestorming volgde op een demonstratie van een paar duizend mensen in Calais om aandacht te vragen voor de leefomstandigheden van de vluchtelingen in het tentenkamp in de duinen, dat de bijnaam The Jungle heeft gekregen. Een deel van de demonstranten bestormde het haventerrein.

Verstekeling

De mensen in het kamp willen de oversteek naar Engeland maken. Omdat migranten geregeld vrachtwagens tegenhielden in een poging als verstekeling verder te reizen, zijn er hoge hekken langs de weg neergezet en wordt er extra gepatrouilleerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl