Drukte op Schiphol door tekort aan marechaussee Pieter Brinkman/@pieterbrink123

Op Schiphol zijn vanochtend lange rijen ontstaan voor de paspoortcontroles door een tekort aan personeel bij de marechaussee. Daarover bericht RTV NH.

Via Twitter klagen reizigers steen en been. Volgens een van hen is het zo druk bij de paspoortcontroles dat er zelfs ongelukken bij de roltrap ontstaan. Een andere reiziger roept Schiphol via Twitter op om snel "wat meer mensen" in te zetten. Sommigen doen er een uur over om door de paspoortcontrole te komen.

Schiphol laat weten in overleg te zijn over het personeelstekort. "Alle betrokken partijen hebben hier kennis van. Er wordt door al deze partijen naar een oplossing toe gewerkt", laat de luchthaven via Twitter weten.

Volgens Schiphol is het niet drukker dan verwacht. "Sommige marechaussees zijn momenteel buiten het vliegveld nodig." Of er 'buiten' iets aan de hand is, is onduidelijk. 

"De verdeling van personeel van de marechaussee hangt af van veel factoren", staat in een tweet van Schiphol. De luchthaven excuseert zich voor de eventuele ongemakken.

Zonder personeel

Sinds enige tijd zijn er op Schiphol ook elektronische paspoortcontroles, zonder personeel. Deze zijn niet allemaal in gebruik. Volgens Schiphol is de apparatuur nog in een testfase.

STER reclame