NOS Nieuws

Tien vrouwen opgepakt bij 'verzetsspray'-actie Wilders

Wilders op de markt in Spijkenisse

De politie in Spijkenisse heeft tien vrouwen opgepakt, die zich verzetten tegen de komst van PVV-leider Wilders. Wilders deelt vandaag in Spijkenisse 'verzetsspray' uit. Daarmee zouden vrouwen zich kunnen verdedigen tegen aanrandingen.

De vrouwen scandeerden leuzen als "Wilders racist, geen feminist". Ze zijn opgepakt voor verstoring van de openbare orde. Ze hadden geen vergunning aangevraagd voor hun tegendemonstratie.

Ze weigerden hun identeitsbewijzen te tonen. Bij hun arrestatie riep een enkeling grappend: "Help, ik heb verzetsspray nodig". Ze zijn overgebracht naar het politiebureau in Spijkenisse.

Pepperspray

Wilders deelde de verzetsspray uit op de markt in Spijkenisse, omdat de gebeurtenissen in Keulen volgens hem hebben laten zien dat er onder de asielzoekers die naar Europa komen, mannen zitten die "een moraal hebben over hoe je met vrouwen omgaat, die we niet willen hebben".

De verzetsspray van Wilders is geen pepperspray. Het is een legaal alternatief met kleurstof. Volgens Wilders laat het dagenlang een rode streep achter op het gezicht of de kleren van een aanrander.

Wilders wil dat het verbod op pepperspray zo snel mogelijk wordt opgeheven.

Wilders: spray laat rode strepen achter

Naast de arrestanten was er nog een groep die zich verzette tegen de actie van Wilders. Zij plaatsten een oproep op Facebook. Zij hebben de spray die Wilders uitdeelde, ingezameld om te verkopen. De opbrengst gaat naar de Stichting Vluchteling.

Volgens een woordvoerster had Wilders ongeveer zeventig bussen spray bij zich, en heeft haar actiegroep er daar zeven van bemachtigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl