GBRTV
NOS Nieuws

Resten van de 'grootste dinosaurus ooit' ontdekt

Een dier met een lengte van bijna 30 meter en net zo zwaar als dertien olifanten. Argentijnse wetenschappers hebben resten ontdekt van een reuze-dinosaurus die zo'n 86 miljoen jaren geleden moet hebben geleefd.

De onderzoekers zeggen dat het de grootste dinosaurus is waarvan tot nu toe overblijfselen zijn gevonden. De nieuw ontdekte soort heeft de naam notocolossus gekregen.

De afgelopen jaren zijn in Argentinië vaker resten van dinosaurussen gevonden, maar volgens onderzoeksleider Bernardo Gonzales Riga "verbleken" die bij deze vondst.

Zijn kop stak wel 13 meter boven de grond uit.

Onderzoeksleider Bernardo Gonzales Riga

De onderzoekers schatten op grond van de gevonden fossielen dat de dinosaurus 60.000 kilo moet hebben gewogen. "Zijn rughoogte was 7 tot 8 meter en zijn kop stak wel 13 meter boven de grond uit."

De notocolossus hoort volgens Gonzales Riga tot de titanosaurusen waarvan zo'n zestig soorten hebben bestaan. Kenmerken van deze groep zijn een lange nek, lange staart en vegetarische voeding.

Gonzales Riga is vooral onder de indruk van de botten van het dier. "Het lijken wel boomstammen, maar dat moet ook wel om het grote gewicht te dragen."

Onderzoekers: botten zo groot als boomstammen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl