Bryan Linssen (l) in duel met Lucas Woudenberg

Groningen en NEC zwoegen, maar scoren niet

FC Groningen en NEC hebben aan een saaie wedstrijd in de Euroborg een punt overgehouden: 0-0. Een ploeterend Groningen kwam in negentig minuten welgeteld tot één schot tussen de palen. De bezoekers werden in de omschakeling vaker gevaarlijk, maar konden ook geen aanspraak maken op de volle winst.

Beide ploegen probeerden in de beginfase het initiatief te pakken. Dat armpje drukken leverde aanvankelijk geen duidelijke winnaar op. De thuisploeg rukte iets verder op, maar de eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. Navarone Foor testte Sergio Padt van ruim twintig meter met een gevoelvolle boogbal. De doelman bleek lang en atletisch genoeg om een treffer te voorkomen.

NEC-defensie adequaat

Met een verzorgde opbouw eiste Groningen een steeds groter spelaandeel op, maar de solide NEC-defensie greep steeds adequaat in. In de tegenaanval stichtten de Nijmegenaren voor rust nog twee keer gevaar. Een afstandsschot van Janio Bikel eindigde buiten bereik van Padt op de paal en de snelle Anthony Limbombe strandde bij een poging in de korte hoek op de doelman.

Groningen mocht ook in de tweede helft de bal rondspelen, maar een echt plan leek er niet achter te zitten. Opnieuw was het NEC dat wel dreigend werd: aanwinst Dario Dumic, als centrale verdediger spelend alsof hij al jaren in Nijmeegse dienst is, schoof brutaal in en stuurde Padt met een schuiver naar de hoek. De eerste doelpoging van de thuisploeg liet bijna een uur op zich wachten. Invaller Oussama Idrissi zette doelman Brad Jones met een goed schot aan het werk.

NEC presteerde in de omschakeling ook weinig meer. Faber probeerde met een wissel nog iets af te dwingen (Mohamed Rayhi verving in de slotfase Dumic), maar ook hij kon het ingedutte duel niet meer tot leven wekken. Limbombe had de bezoekers in de extra tijd alsnog de volle buit kunnen bezorgen. Hij kreeg de bal wat gelukkig voor de voeten, maar zocht het doel veel te hoog.