Waterpolosters gaan onderuit in EK-finale

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Samenvatting waterpolofinale Nederland - Hongarije
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse waterpolosters zijn er bij de EK in Belgrado opnieuw niet in geslaagd een grote finale te winnen. Oranje, dat de EK-finale van 2014 en de WK-finale van 2015 verloor, boog met 7-9 (3-3, 2-1, 2-3, 0-2) voor Hongarije.

Oranje miste daardoor de kans via de EK de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te bereiken. Alleen de winnaar van het toernooi in Belgrado verdiende een ticket. De ploeg van Arno Havenga moet zich nu via het olympisch kwalificatietoernooi in Gouda (21-28 maart) zien te kwalificeren.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Waterpolosters verliezen EK-finale
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Nederland veroverde vier keer de Europese titel (voor het laatst in 1993) en was vrijdag in Belgrado favoriet. Hongarije begon het toernooi in Servië uitgerekend met een 14-10 nederlaag tegen Oranje, om vervolgens dankzij zeven zeges op rij de finale te halen. Nederland versloeg in een spannende halve finale Spanje via strafworpen, Hongarije was sterker dan Italië.

In balans

In de eindstrijd bleken Nederland en Hongarije enorm aan elkaar gewaagd. Door een schot 'in de zoemer' van Smit was het na de eerste periode 3-3. Nederland kwam voor het eerst op voorsprong (5-4) dankzij Dagmar Genee, nadat even eerder Megens een strafworp had gemist.

Na rust had Oranje steeds meer moeite met het fysiek sterke Hongarije. Dat nam opnieuw een voorsprong en voor Klaassen was het duel na de derde straf voorbij. In het slotkwart ging het toch nog mis. Megens kreeg haar vierde straf, Oranje was aanvallend machteloos (zeven goals uit 32 pogingen, slechts één goal in de laatste veertien minuten) en Hongarije vocht zich gedecideerd naar 9-7.

STER Reclame