Bij de beveiliging van het WEF in Davos is ook speciale politie ingezet
NOS Nieuws

Militairen in Davos aan de coke

Twaalf Zwitserse militairen die verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van het World Economic Forum in Davos hebben drugs gebruikt. Dat bevestigt een woordvoerder van het leger aan de Zwitserse krant Corriere del Ticino.

De militairen zouden tijdens hun dienst aan de cocaïne en cannabis hebben gezeten. Het drugsgebruik kwam aan het licht doordat een van hun collega's de autoriteiten tipte.

De cokegebruikers zijn door hun leidinggevenden naar huis gestuurd. Een militair die meer dan 3 gram in zijn bezit had, moet zich verantwoorden voor justitie. De militairen die een joint hadden gerookt, mogen hun werk in Davos afmaken en moeten zich daarna ook bij hun baas melden.

Schietincident

Naast het drugsgebruik heeft een militair bij Davos ook per ongeluk zijn vuurwapen laten afgaan. Een collega liep daarbij gehoorschade op, maar verder raakte er niemand gewond.

Bij het World Economic Forum, een conferentie met de top van grote bedrijven, politici en veel andere invloedrijke mensen, zijn zo'n 5000 militairen van het Zwitserse leger ingezet voor extra beveiliging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl