Peter Blangé zet een punt achter zijn werkzaamheden als bondscoach van het Nederlands mannenteam. Blangé heeft zijn besluit genomen na goed overleg met de Nederlandse Volleybal Bond.

Blangé: "Ik vind het jammer dat ik de klus niet heb kunnen afmaken. Maar mede gezien het gewijzigde programma is het een begrijpelijke keuze die de Nevobo en ik hebben gemaakt."

Geen World League

Het Nederlands volleybalteam, dat sinds 2006 door Blangé werd geleid, wist zich niet te plaatsen voor het WK van 2010 en het EK van 2011. De Nevobo besloot het perspectief te verplaatsen naar de Spelen van 2016 en er werd afgezien van deelname aan de World League van 2011.

Na het afzeggen van de World League nam de onrust onder de volleyballers toe. Begin oktober maakte de ploeg van Blangé in een brief aan de bond hun onvrede kenbaar over het beleid van onder anderen technisch directeur Bert Goedkoop.

Lange gesprekken

De afgelopen tijd werd er verder gesproken over de te volgen koers. "Daarbij is uitvoerig gekeken of iedereen zich in de nieuwe plannen kon vinden en of iedereen perspectief zag in de nieuwe koers. Dat bleek niet het geval. Daarop is na enkele lange en indringende gesprekken met onder anderen Peter besloten afscheid van elkaar te nemen", zegt algemeen bondsdirecteur Marcel Sturkenboom.

Het is nog niet bekend wie de nieuwe bondscoach wordt. Blangé neemt zelf de tijd om zich te beraden over het vervolg van zijn loopbaan.

STER reclame