Lex Immers vertrekt dan wel bij Feyenoord, maar wat de middenvelder betreft is het afscheid slechts tijdelijk. “Ik ben absoluut nog niet klaar bij Feyenoord. Ik sta daar nog steeds onder contract, dus er is nog niets ten einde. Ik heb er drie heel mooie jaren gehad.”

Immers hoorde vorige week voor het eerst van de interesse van Cardiff City. De club uit Wales huurt de aanvallende middenvelder voor een half jaar. “Ik was meteen wel geïnteresseerd. In de Engelse competitie spelen is iets wat ik altijd heel graag heb gewild”, verklaarde Immers aan de NOS.

Lex Immers naar Cardiff City

“Ik had ook naar Duitsland gekund. Een paar andere Engelse clubs toonden ook belangstelling. Wat dat betreft had ik genoeg opties”, zegt Immers. “Maar mede door de manager van Cardiff kreeg ik direct een heel warm gevoel bij deze club. Het stadion is fantastisch, de mensen zijn hartelijk. Tijdens mijn bezoek was alles perfect geregeld.”

Cardiff staat momenteel negende in de Championship. Plaats zes geeft recht op deelname aan de play-offs voor promotie naar de Premier League. “Ze verwachten inzet en doelpunten. Ik moet ze richting de play-offs helpen”, aldus Immers.

STER reclame