ANP

91-jarige Charles Aznavour opnieuw op afscheidstournee

tijd van publicatie

Eind vorig jaar konden de concerten vanwege zijn slechte gezondheid niet doorgaan, maar vanavond stond hij er. Charles Aznavour, ruim 91 jaar oud, trad vanavond op in de Heineken Music Hall. Zaterdag is er nog een concert in de Amsterdamse muziekzaal. 

De concerten staan aangekondigd als zijn afscheidstournee, al was dat bij de vorige keer dat Aznavour Nederland aandeed, in 2013, ook al zo. 

Onder de nummers die hij zong waren She, Mourir d'aimer en Je voyage.

Aznavour zou eigenlijk in november en december vorig jaar optreden, maar had toen last van een maag- en darminfectie. Eind november had hij 's middags al de soundcheck gedaan, toen hij plotseling zo ziek werd dat het concert niet kon doorgaan.  

Historische avond

Bewonderaar Matthijs van Nieuwkerk was vanavond na afloop enthousiast. "Het was zelden indrukwekkender", zei hij bij Jinek. Hij moest zelfs een traantje wegpinken. "Je weet dat je hem nooit meer gaat zien. Het is een heel breekbare man, maar zijn eerste noten waren meteen loepzuiver."

Van Nieuwkerk vond het jammer dat Aznavour sommige nummers in het Engels vertaalde. "Dat doet hij om het ons makkelijker te maken, omdat we het Frans slecht verstaan. Dan wordt het slotnummer Emmenez-moi vertaald naar Take me along. Dat is jammer." 

De tv-presentator kreeg nog de kans om zijn grote held de hand te schudden, maar sloeg dat af. "Dat is me te plichtmatig, hij is 91 en moe na een concert. Ik zou instemmen als hij een hapje wil eten in Parijs." 

STER reclame