Lex Immers baalt terwijl Vitesse feest viert
NOS Voetbal

Feyenoord verhuurt Immers aan Cardiff City

Lex Immers verruilt Feyenoord voor Cardiff City. De club uit Wales, die op het tweede niveau in Engeland uitkomt, huurt de speler voor een half jaar.

De middenvelder was bij Feyenoord onder coach Giovanni van Bronckhorst op een zijspoor geraakt. Afgelopen zondag kwam hij als invaller nog wel binnen de lijnen tegen PSV. In 100 competitieduels voor Feyenoord scoorde Immers 31 keer. Hij debuteerde in het betaald voetbal op 24 augustus 2007 bij ADO Den Haag.

Grootste club van Wales

“Ik verhuis van een van de grootste clubs in Nederland naar de grootste club van Wales”, zegt Immers op de website van zijn nieuwe club. “Het is altijd mijn ambitie geweest om in het Verenigd Koninkrijk te spelen en ik kijk ernaar uit om dat nu te doen bij Cardiff City”, aldus de 29-jarige Immers.

Immers maakt mogelijk zaterdag al zijn debuut voor The Bluebirds. “Dat is natuurlijk afhankelijk van de manager (Russell Slade), maar als hij mij selecteert ben ik er klaar voor.” Cardiff staat momenteel negende in het Championship en speelt zaterdag thuis tegen laagvlieger Rotherham United.

“In Nederland houden de fans van mijn werklust van zestienmeter tot zestienmeter. Druk zetten en blijven lopen. Dat ga ik ook bij Cardiff brengen”, aldus Immers. Cardiff-voorzitter Ken Choo is blij met de nieuwe aanwinst. "Lex is een uitstekende aanvulling op onze selectie. Het belangrijkste is dat hij een doelpunt kan maken. Lex krijgt rugnummer 27."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl