Vluchtelingen in Brussel in september vorig jaar

Vraag voor vluchtelingen in België: wat is sexy kleding?

  • Joris van Poppel

    Correspondent België

  • Joris van Poppel

    Correspondent België

In Noorwegen gebeurt het al langer en ook België werkt aan een cursus ‘omgaan met vrouwen’ voor asielzoekers. De cursus gaat over de Belgische omgangsvormen, bijvoorbeeld hoe te flirten met Belgische vrouwen en wat sexy kleding betekent. Ook wordt geleerd hoe Belgen elkaar begroeten en hoe ze zich gedragen in metro en bus.

Staatssecretaris Theo Francken gaf gisteren materiaal vrij dat hij voor de cursus wil gaan gebruiken. Het is de bedoeling dat alle asielzoekerscentra de cursus gaan aanbieden.

  • Belgische overheid
  • Belgische overheid
  • Belgische overheid

Het cursusmateriaal wordt nu al gebruikt in een asielzoekerscentrum in het Vlaamse Kapellen voor een inburgeringscursus. Francken gaat volgende maand in Noorwegen kijken hoe daar de cursus 'omgaan met vrouwen' wordt gegeven. Daarna wordt het Belgische lespakket definitief vastgelegd.

De Belgische cursus zorgt in België voor veel reacties. Sommige Belgen vinden het grappig dat verteld wordt dat Belgen in het openbaar vervoer liever niet met elkaar praten. Staatssecretaris Francken trekt zich niets aan van die kritiek.

Francken stelde begin dit jaar voor alle asielzoekers bij aankomst de cursus te laten volgen. Hij deed dat naar aanleiding van de grootschalige aanrandingen in Keulen.

Het plan kwam hem op kritiek te staan. De Franstalige oppositiepartij PS noemde de cursus racistisch. Volgens Francken is dat onzin. De cursus helpt volgens hem bij de integratie. Asielzoekers zijn volgens hem blij met het cursusmateriaal, omdat het ze leert wat in België de omgangsvormen zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl