Vreugde langs de kant als Nederland de strafworpenserie wint van Spanje
NOS Sport

En nu? 'We gaan gewoon goud winnen'

Zilver op de Europese kampioenschappen van 2014. Gevolgd door zilver op de wereldkampioenschappen van 2015. En nu? "Ik ben wel klaar met al die tweede plaatsen", stelt bondscoach Arno Havenga van de waterpolovrouwen. "We gaan gewoon goud winnen."

Na een bloedstollende slotfase tegen Spanje, stond er donderdagmiddag 9-9 op het scorebord in Belgrado. Strafworpen moesten de eerste finalist van de EK aanwijzen. "Het was ontzettend spannend", zei keepster en hoofdrolspeelster Laura Aarts na afloop.

"Maar ik kreeg weer dat gevoel. Dat gevoel dat ik op de WK ook had. Zo van: wij gaan naar de finale."

Aarts: dit voelt weer zó lekker

De eerste worp van Nederland ging mis. "Maar ik voelde daardoor niet meer druk", aldus Aarts. Ze stopte de vierde worp van de Spaansen en nadat de laatste worp van Spanje de lat raakte, was de finaleplaats zeker.

"We kunnen nu gaan doen waarvoor we hiernaartoe zijn gekomen."

Goud betekent ook Spelen

Naast Aarts klinkt ook Havenga verrassend zelfverzekerd. "Dit laten we ons niet meer afnemen. Nu is het tijd om te oogsten en dat gaan we morgen doen", aldus de Nederlandse keuzeheer, die pas twee jaar aan het roer staat. Sindsdien haalden de vrouwen dus drie keer achter elkaar de finale van een groot toernooi. In 2014 werd er nog verloren van Spanje en vorig jaar was de VS te sterk. Dit keer is Hongarije de opponent. Bij goud is deelname aan de Olympische Spelen een feit.

Waterpolosters in finale na spannende strafworpen
'We gaan gewoon goud winnen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl