Dit jaar is de wereldbevolking met ongeveer 80 miljoen mensen toegenomen. Dat brengt de teller van het aantal mensen dat op aarde woont op 1 januari 2011 op 6.934.196.000. Dat is een schatting van de Deutsche Stiftung Weltbevölkerung (DSW).

Elke seconde worden gemiddeld 2,6 kinderen geboren. De geboorte van de zeven miljardste aardbewoner wordt medio 2011 verwacht. In 2025 zullen er meer dan acht miljard mensen op aarde leven, voorspelt DSW.

Ontwikkelingslanden

De bevolkingsgroei neemt het snelst toe in ontwikkelingslanden. 82 procent van de wereldbevolking woont in ontwikkelingslanden, in totaal 5,7 miljard mensen. Daar komen tot 2050 nog eens 2,2 miljard mensen bij.

Vooral op het Afrikaanse continent groeit de bevolking snel. Halverwege dit jaar steeg het aantal bewoners daar al tot boven de één miljard. Dat zal in 2050 verdubbeld zijn tot twee miljard.

DSW verwacht dat door de bevolkingstoename de armoede en honger in ontwikkelingslanden zal verergeren. Vooral in het zuiden van Afrika zou de bevolkingstoename met een vijfde kunnen worden teruggebracht als vrouwen makkelijker toegang krijgen tot anticonceptiemiddelen. Ieder jaar worden 75 miljoen vrouwen hier ongewenst zwanger.

STER reclame