Peer Ulijn | NOS
NOS Nieuws

Jubilerende Jostiband hoopt op concert in Ziggo Dome

De Jostiband bestaat 50 jaar en wil dat groots vieren met een jubileumconcert op 5 september 2016 in de Ziggo Dome. Het is voor de leden een droom die uitkomt. "De zaal moet vol."

Door middel van crowdfunding hoopt het orkest van mensen met een verstandelijke beperking de komende maanden het benodigde geld binnen te halen.

Het is de bedoeling dat het concert wordt gegeven samen met 'muzikale vrienden' van de Jostiband. "We gaan de wereld laten zien waartoe we in staat zijn", zeggen de bandleden. "Met muziek, filmpjes, een lichtshow en bijzondere gastoptredens. En stiekem dromen we ook nog van een koninklijk applaus."

De plannen zijn vandaag bekendgemaakt op een persconferentie, die werd gegeven door de leden van de Jostiband. De persconferentie werd van tevoren geoefend, ook door bandlid Inge. Zenuwachtig was ze niet. "Als jij zenuwachtig wordt, worden zij ook zenuwachtig en dan ben je een stuurloos schip. Je moet altijd jezelf blijven."

Bovendien was ze wel wat gewend. "Ik zit al dertien jaar in de Jostiband. Op repetities zijn al vaker cameraploegen geweest. Het is voor mij heel normaal."

Jostiband bestaat 50 jaar

De Ziggo Dome moet vol, zegt een ander lid. "Er moeten heel veel mensen komen. Het is allemaal wat, maar we gaan ervoor."

Hij heeft wel ideeën van wie als gastartiest mogen langskomen. "André Rieu zou mooi zijn, of Armin van Buuren. Mij maakt het niet uit. We maken er zeker weten een feestje van."

Crowdfunding

Om die droom werkelijkheid te laten worden, heeft de Jostiband geld nodig. Er is een speciale site gelanceerd waar iedereen kan doneren. Ook wordt om hulp gevraagd. Iedereen die kan bijdragen aan publiciteit of kan helpen bij vormgeving, programmaboekjes en posters is welkom. Via de site kunnen eveneens kaartjes gekocht worden voor het evenement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl