ANP

Op het gemeentehuis van Bernheze in Noord-Brabant is gistermorgen een kogelbrief bezorgd. Wat er precies in de brief staat is niet bekendgemaakt, maar de tekst richt zich tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Heesch.

's Middags werd ook een baksteen gegooid door een ruit van het gemeentehuis. De brief en de kogel zijn door de politie in beslag genomen voor technisch onderzoek, schrijft Omroep Brabant. Er wordt onderzocht waar de brief vandaan komt.

Onacceptabel

In een schriftelijke reactie stelt burgemeester Moorman van Bernheze dat de intimidaties en bedreigingen "volstrekt onacceptabel zijn". De gemeente wil verder in gesprek met inwoners over de mogelijk opvang. "Op de manier zoals wij dat hier in Heesch doen: kritisch en met respect voor elkaars standpunten", zegt de burgemeester.

Een organisator van eerdere demonstraties in Bernheze roept tegenstanders op voortaan thuis te blijven om meer ongeregeldheden te voorkomen. De man zegt niet te weten van wie de brief afkomstig is. "Hoe boos en teleurgesteld we ook zijn in de gemeente: we moeten ons nu op de inhoud richten."

Aanhoudingen

Eerder deze week liep een demonstratie tegen de komst van vluchtelingen in Heesch uit de hand. Tegenstanders gooiden met vuurwerk, stenen en eieren naar de politie, ME en het gemeentehuis. Drie relschoppers werden toen aangehouden.

STER reclame