ANP
NOS Nieuws

NOS kijkt naar de toekomst op conferentie Journalistiek on Demand

De toekomst van de journalistiek. Dat is vandaag het centrale thema van de conferentie Journalistiek on Demand, waarmee de NOS het 60-jarig bestaan van het NOS Journaal viert. Een dag voor journalisten, studenten journalistiek, communicatie-medewerkers en politici, maar ook koning Willem-Alexander zal acte de présence geven bij het slotdebat.

In TivoliVredenburg in Utrecht worden de aanwezigen uitgedaagd om na te denken over het nieuwslandschap van de toekomst. Want kijken er straks nog wel mensen precies om 20.00 uur naar het NOS Journaal, of wil iedereen het nieuws volgen op zelfgekozen momenten? En wat betekent dat voor de rol van de journalistiek?

Verschillende sprekers houden lezingen. Zo spreken onder anderen communicatie-specialist Alastair Campbell, die onder meer de spindoctor was van de voormalige Britse premier Tony Blair, en trendwatcher Sander Duivestein. Ook Bas Boorsma, hoofd internet bij technologiebedrijf Cisco, en Jeremy White van het Amerikaanse magazine Wired zijn aanwezig.

In het slotdebat kruisen Giselle van Cann (plaatsvervangend hoofdredacteur van NOS Nieuws), Bert Habets (directeur van RTL Nederland) en Piet Bakker (hoogleraar Massamedia en Digitalisering) de degens. Ze debatteren over de toekomst van de journalistiek en de invloed van technologische ontwikkeling.

Delen van de conferentie worden live uitgezonden op NPO Nieuws. Op Storify verschijnt een verslag van de dag met alle berichten die op sociale media verschijnen.

De conferentie is het laatste grote evenement rond de jubilerende NOS-programma's. Op zondag 10 januari hield de NOS het Festival van het Nieuws in Hilversum. De publieksdag was het einde van een bijzondere week voor de NOS met speciale uitzendingen op radio en tv, online verhalen en jubileumboeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl