Dijkhoff: beveiliging computers moet beter

time icon
ANP

Nederland loopt internationaal gezien voorop als het om computerbeveiliging gaat. Toch moet het een stuk beter. Dat vindt staatssecretaris Dijkhoff, hij wil andere Europese landen ook aansporen om meer werk te maken van computerbeveiliging.

Volgens Dijkhoff is het lastig om in Europa op hoog niveau te praten over online beveiliging. "Ik merk te vaak als ik met Europese collega's een discussie aanga over cybersecurity dat ze het alleen over jihadfilmpjes hebben." Volgens de staatssecretaris is het aan Nederland om andere landen naar een hoger niveau te trekken en zou dat goed kunnen via het Europees voorzitterschap.

BOB-campagne

Dijkhoff zei in de Tweede Kamer dat online fraude steeds lastiger te herkennen is. "De tijd van de foute logo's en grote spelfouten is voorbij", zei hij over nepmails waarmee criminelen mensen geld proberen over te laten maken. "Voorlichting helpt, maar ook de criminelen hebben niet stilgezeten."

De staatssecretaris wil daarom graag een betere campagne. "We proberen het, maar hebben nog niet zoiets catchy bedacht als de BOB-campagne. Die ene catch phrase waardoor iedereen gelijk snapt hoe het zit is er nog niet."

STER Reclame