1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Oprichters De Correspondent, Blendle op lijst invloedrijke mediamensen

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

Drie Nederlanders staan op de lijst van meest invloedrijke media-mensen in Europa onder de 30, samengesteld door zakenblad Forbes. Het zijn Ernst-Jan Pfauth, uitgever van De Correspondent; en Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn, mede-oprichters van online kiosk Blendle.

De Correspondent is een online magazine, beschikbaar sinds 2013, dat achtergrondverhalen maakt en zo probeert de zogenoemde 'waan van de dag' te vermijden. Klöpping en Blankesteijn lanceerden in 2014 Blendle, een website waar gebruikers losse artikelen uit kranten en magazines kunnen kopen. Beide ondernemingen worden gezien als succesvol en kregen veel media-aandacht.

Ze delen de lijst met journalisten van onder meer BuzzFeed, een van oorsprong Amerikaanse site die inmiddels ook een kantoor in Groot-Brittannië heeft, een eindredacteur bij The Sunday Times en een freelance journalist bij Die Zeit.

De lijst is onderdeel van een groter project van Forbes. Het blad heeft voor het eerste van diverse sectoren in Europa opgeschreven welke jonge mensen opvallen. Dit doet het blad al langer in Amerika. Naast media worden sectoren als entertainment en technologie uitgelicht. Het complete overzicht is hier te vinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl