Dna-sporen overval leiden naar verdwenen RAF-terroristen

Deze drie oud-RAF-leden worden nu ook gezocht vanwege een roofoverval bij Bremen NDR

Een gewelddadige roofoverval op een geldtransport bij Bremen is afgelopen zomer vermoedelijk gepleegd door voormalige RAF-leden. Van hen is ruim vijftien jaar niets vernomen. De Duitse omroep NDR zegt dat er dna-sporen van drie voortvluchtige RAF'ers zijn gevonden in de auto's die bij de overval zijn gebruikt.

Daniela Klette (57), Volker Staub (58) en Burkhard Garweg (leeftijd onbekend) staan al tien jaar op de landelijke opsporingslijst. Het drietal staat bekend als vuurwapengevaarlijk.

Kalasjnikov

De drie worden gezocht in verband met de laatste bomaanslag die de Rote Armee Fraktion ooit pleegde, op een gevangenis in Weiterstadt in 1993. Daar is hun dna aangetroffen. Ook zouden ze zes jaar later een geldtransport hebben overvallen en daarbij ruim een miljoen D-mark hebben buitgemaakt.

De overval bij Bremen in juni mislukte. De daders schoten drie keer met een kalasjnikov op de geldauto, maar de inzittenden bleven ongedeerd. Daarop vluchtten de drie weg.

Tweede overval

De oud-RAF-leden waren vrijwel zeker ook betrokken bij een mislukte roofoverval, vorige maand in Wolfsburg. Op 28 december stonden in die stad drie mensen achter een supermarkt klaar om een geldtransport te overvallen. De chauffeur van de geldwagen reed weg voordat de drie konden toeslaan. De drie sloegen toen op de vlucht.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

RAF: het ontstaan en de bloedige jaren zeventig

STER Reclame