Dolf Jansen vervangt zieke Youp bij Correspondents' Dinner

Cabaretier Dolf Jansen ANP

Niet Youp van 't Hek, maar Dolf Jansen zal de rol van stand-upcomedian vervullen in de Nederlandse versie van het Correspondents' Dinner. Van 't Hek zegt af wegens gezondheidsproblemen.

In 2011 daagde presentator Twan Huys premier Rutte uit om mee te doen aan een Nederlandse versie van het Correspondents' Dinner, dat in Washington wordt gezien als een hoogtepunt in het parlementaire jaar. Rutte, te gast in het programma College Tour, zegde toe, maar door allerlei omstandigheden duurde het even voor hij zijn belofte kon nakomen.

"We vinden het ontzettend jammer dat Youp niet aanwezig kan zijn. En wensen hem vanzelfsprekend van harte beterschap", zegt initiatiefnemer Twan Huys. "Maar met cabaretier Dolf Jansen weet ik zeker dat we de juiste vervanger hebben gevonden.”

Uitverkocht

Op 10 februari zal premier Rutte tijdens het Correspondents' Dinner een toespraak houden in de Beurs van Berlage in Amsterdam waarin hij, net als de Amerikaanse president jaarlijks doet, pers en politiek op de hak zal nemen. Aansluitend zal Dolf Jansen een toespraak houden.

Het evenement is uitverkocht, maar een deel van het Correspondents’ Dinner wordt diezelfde avond uitgezonden op NPO 1.

Dolf Jansen
@Dolfjansen
Tweet versie 3: was er nou écht niemand anders beschikbaar...?! #retoritweet https://t.co/IbzvOu7j34
3 jaar geleden
Dolf Jansen
@Dolfjansen
Tweet versie 2: eindelijk n behoorlijk voorprogramma..! https://t.co/IbzvOu7j34
3 jaar geleden
Dolf Jansen
@Dolfjansen
Tweet versie 1: wat n eer en uitdaging! https://t.co/IbzvOu7j34
3 jaar geleden

STER Reclame