EPA
NOS Nieuws

Eerste verdachte voor aanrandingen Keulen opgepakt

  • Judith van de Hulsbeek

  • Judith van de Hulsbeek

In Keulen is een eerste verdachte opgepakt voor de massa-aanrandingen met Oud en Nieuw, heeft de openbaar aanklager van de stad bevestigd. Het is een 25-jarige Algerijnse man, die in een vluchtelingenopvang bij Keulen woont. Hij had de telefoon van een van de slachtoffers van aanranding bij zich.

Er zijn op dit moment 21 verdachten in beeld voor de misdrijven op het stationsplein in de Duitse stad. Acht van hen zitten vast, maar de meesten worden verdacht van diefstal. De Algerijn is de eerste die ook wordt verdacht van aanranding.

Volgens openbaar aanklager Ulrich Bremer duurt het zo lang, omdat het moeilijk is bewijs te vinden voor de aanrandingen. "De aanrandingen vonden plaats in het donker, in een menigte. Ook vinden slachtoffers het moeilijk om de daders aan te wijzen, omdat ze vaak door meerdere mannen tegelijkertijd werden overvallen."

350 uur videomateriaal

Ook de videobeelden geven niet altijd uitsluitsel, omdat ze van veraf zijn gemaakt. De politie is er nog wel druk mee bezig. Bremer: "Ze werken zich nu door 350 uur videomateriaal."

In totaal zijn er bij de politie in Keulen 766 aangiften gedaan van misdrijven die plaatsvonden rond Oud en Nieuw. Bijna 500 vrouwen hebben aangegeven slachtoffer te zijn geworden van aanranding. Nadat de massa-aanranding bekend was geworden, waren er allerlei demonstraties in Keulen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl