NOS Nieuws

OM bekijkt beelden spreekkoren ADO

Het Openbaar Ministerie gaat de beelden van de spreekkoren tijdens de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax bekijken om te zien of strafrechtelijk onderzoek naar supporters nodig is. Als het komt tot een onderzoek, wordt pas daarna bepaald of het OM overgaat tot vervolging.

Tijdens eerste helft van de wedstrijd kwamen oerwoudgeluiden en racistische spreekkoren van de tribunes, met name gericht tegen Ajax-speler Riechedly Bazoer. De stadionspeaker maande het publiek het wangedrag te staken, maar het duel werd niet stilgelegd.

ADO Den Haag kondigde ook aan onderzoek te doen naar de oerwoudgeluiden en gaat de daders in overleg met de KNVB straffen.

De voetbalbond zelf liet gisteren na de wedstrijd al weten dat het de beelden voorlegt aan de aanklager betaald voetbal. Directeur operationele zaken bij de bond, Gijs de Jong, zegt dat het een optie is om 'het spreekkorenprotocol' aan te passen. Hij vindt dat het toegestaan moet zijn dat een scheidsrechter of voetballer besluit van het veld te stappen.

Oerwoudgeluiden klinken vanaf tribune bij ADO

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl