Bezoekers aan de Vakantiebeurs
NOS Nieuws

Vakantiebeurs trekt meer bezoekers

De Vakantiebeurs in Utrecht is dit jaar bezocht door ruim 120.000 mensen. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar, toen de beurs 117.000 bezoekers trok.

In de jaren 90 trok de beurs nog met gemak 180.000 bezoekers of meer. Daarna taande de belangstelling. In 2013 kwamen er nog maar 103.000 bezoekers op af. Daarna herwon de Vakantiebeurs weer wat aan populariteit, maar het aantal bezoekers van dit jaar ligt nog steeds 20.000 onder dat van tien jaar geleden.

Tijdens deze 46ste editie konden bezoekers bij de talloze stands informatie opvragen en een eerste indruk krijgen van meer dan 1200 bestemmingen. Nieuw dit jaar waren daarbij Noord-Engeland, Wales en Montenegro.

Solo

De beurs besteedde dit keer ook veel aandacht aan "de alleengaande reiziger". Steeds meer mensen blijken alleen op reis te willen en dit zijn niet per se vrijgezellen. Van de ondervraagde bezoekers bleek meer dan de helft minstens één keer alleen op reis te zijn geweest, terwijl 41 procent van die soloreizigers op dat moment een partner had.

De organisatie heeft ook gepeild hoeveel de bezoekers dit jaar aan hun vakantie verwachten uit te geven. Dat blijkt voor een heel jaar 3376 euro per persoon te zijn. De drie populairste bestemmingen binnen Europa zijn Spanje, Italië en Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl