Christian Santos na alweer zijn twaalfde goal van het seizoen

Benutte strafschop genoeg voor winst NEC op Willem II

NEC heeft een goed vervolg gegeven aan zijn sterke eerste seizoenshelft. De Nijmegenaren klommen naar de vijfde plaats door thuis met 1-0 te winnen van Willem II.

In de aantrekkelijke eerste helft was Willem II zeker niet de mindere van NEC en kreeg het via Erik Falkenburg ook kansjes, mede dankzij pover uitverdedigen van NEC. De in de winterstop aangetrokken doelman Brad Jones, die in zijn eerste duel in Nijmegen meteen aanvoerder was, werd echter nauwelijks op de proef gesteld.

Santos trefzeker vanaf stip

NEC kwam na twintig minuten op voorsprong dankzij Christian Santos. De Venezolaan trof doel vanaf de penaltystip nadat Anthony Limbombe de bal tegen de arm van Stijn Wuytens aan had geschoten.

In de slotfase van de eerste helft waren Santos (kopbal tegen de lat) en Navarone Foor (hij schoot voorlangs) nog dicht bij de 2-0.

Spelers van Willem II beklagen zich bij scheidsrechter Jochem Kamphuis

Na de leuke eerste helft, viel er na de pauze minder te genieten in De Goffert. NEC koesterde de voorsprong en liet het initiatief aan Willem II, dat echter weinig grote kansen wisten te creëren.

De Tilburgers moesten het hebben van vrije trappen, maar die van Falkenburg en Stijn Wuytens gingen naast en die van Nick van der Velden belandde in de muur.

In de slotfase werd Willem II een tiental na de tweede (discutabele) gele kaart voor Frank van der Struijk. Kort daarna kregen de Tilburgers nog een vrije trap en ditmaal mocht invaller Andy Kawaya het proberen. De van Anderlecht gehuurde vleugelspeler schoot in de handen van Jones.