Bart Ramselaar

FC Utrecht wint ruim bij FC Groningen

FC Groningen is in de Euroborg niet langer ongeslagen. FC Utrecht sloeg kort na de rust hard toe en won met 4-1.

Een boeiende eerste helft leverde een 1-1 ruststand op. Met wat geluk kopte Bart Ramselaar met zijn achterhoofd Utrecht op voorsprong. Alexander Sørloth schoot bij zijn debuut na een prachtige aanname de 1-1 binnen. FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter werkte een schot van Bryan Linssen tegen de paal.

Felicitaties voor Alexander Sørloth, die scoort bij zijn debuut
    Bart Ramselaar zet Utrecht op voorsprong: 0-1
    Timo Letschert scoorde voor de tweede keer dit seizoen tegen zijn oude club
    Teleurstelling bij Etienne Reijnen

FC Utrecht toonde zich na de rust plots meedogenloos en sloeg in een kwartier drie keer toe. Timo Letschert scoorde uit een vrije trap, Chris Kum tikte van dichtbij raak en Andreas Ludwig rondde een aanval kalm af. Groningen kon zich niet meer oprichten, ook niet na een rode kaart voor Ludwig.

Het is voor FC Utrecht de derde overwinning op FC Groningen dit seizoen. De thuiswedstrijd (2-0) en het duel in de KNVB-beker (5-3) werden ook gewonnen.