1. Ga naar het menu
 2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Voetbal

PSV deelt gevoelige tik uit in De Kuip

PSV heeft in een soms grimmige topper met 2-0 gewonnen bij Feyenoord en zich zo steviger op de tweede plaats in de eredivisie genesteld.

Het was voor het eerst sinds 20 september 2009 dat in de competitie de volle buit in De Kuip niet naar Feyenoord ging. De Eindhovenaren wonnen destijds met 3-1.

Feyenoord had voor de rust een overwicht en kreeg enkele kansjes. Dirk Kuijt (naast), Tonny Vilhena en Michiel Kramer (over) hadden het vizier niet op scherp staan en Miquel Nelom zag zijn schot gestopt door doelman Jeroen Zoet.

PSV moest het aanvankelijk hebben van counters, waarbij het soms geholpen werd door foutjes van de Rotterdammers. Na een lastige terugspeelbal van Kuijt werd een schot van Jürgen Locadia gestopt en na klungelig balverlies van Rick Karsdorp schoot Gastón Pereiro over.

 • Pro Shots
  Rick Karsdorp en Gaston Pereiro hebben het met elkaar aan de stok
 • Pro Shots
  Santiago Arias pakt Eljero Elia hard aan
 • Pro Shots
  Jeffrey Bruma en Michiel Kramer vochten mooie duels uit

Naarmate de rust naderde werd PSV wat sterker en in de extra tijd van de eerste helft kreeg Feyenoord al een waarschuwing toen Luuk de Jong over kopte. Kort na rust was De Jong weer kansrijk, maar voorkwam Marko Vejinovic onheil, waarna Jeffrey Bruma uit de rebound hoog over schoot.

Moreno breekt de ban

Even later kwam PSV wel op voorsprong. Uit een voorzet van Davy Pröpper kreeg Pereiro zijn hoofd niet voldoende tegen de bal, maar tikte Hector Moreno bij de tweede paal wel binnen.

Feyenoord had even nodig om van de schrik te bekomen, maar pakte toen de draad weer op en zette PSV onder druk. De Rotterdammers kregen kansen via onder anderen Kuijt, die hard in het zijnet schoot, en Kramer, wiens kopbal rakelings over ging.

Pro Shots
Luciano Narsingh heeft PSV op 2-0 gezet

In de slotfase tikte Kramer nog wel binnen, maar zijn treffer werd afgekeurd omdat de bal net over de achterlijn was toen Eljero Elia de voorzet gaf. Nadat Lex Immers ook nog een Rotterdamse kans had gemist, sloeg Luciano Narsingh namens PSV toe bij een razendsnelle counter en was het pleit beslecht.

 • Cocu: missie volbracht, op naar de volgende
 • Van Bronckhorst: Coolsingel wordt moeilijker
 • Kuijt: de ranglijst is even niet relevant
 • PSV kreeg De Kuip stil en daar is Bruma trots op
 • Moreno gaat feestvieren met zwangere vrouw

  Deel artikel:

  Advertentie via Ster.nl