Joey van den Berg vecht zijn rode kaart aan bij arbiter Martin van den Kerkhof ANP Pro Shots

"Ik heb niks gedaan. En dan is het echt heel moeilijk te verkroppen als je van het veld moet." De ergste boosheid was alweer verdwenen bij Joey van den Berg, die kort na rust van het veld gestuurd werd in het duel met PEC Zwolle. Maar begrijpen doet de Heerenveen-aanvoerder de beslissing van scheidsrechter Martin van den Kerkhof ook na afloop nog altijd niet. 

"De scheidsrechter had het over natrappen. Toen was ik helemaal verbaasd. Ik voelde mij heel zwaar benadeeld. En dat is het team ook. Met elf man moet ik het nog zien in de tweede helft. We waren net tot 2-1 teruggekomen. Ik hoef de beelden ook niet terug te zien om te weten dat er niks te zien is."

"Ik zag Van den Berg met zijn linkerbeen een natrappende beweging maken", herhaalt leidsman Van den Kerkhof desgevraagd. "Hij raakt daarbij zijn tegenstander. En daarom de rode kaart. Dat Van den Berg zich niet in mijn waarneming kan vinden, daar heb ik verder geen boodschap aan. Ik handel naar wat ik heb gezien." 

De Haan: pingel onzin

Heerenveen-trainer Foppe de Haan, die zijn ploeg uiteindelijk met 5-2 zag verliezen, had geen oordeel over het voorval. "Ik heb het niet kunnen zien. En de vierde man ook niet, volgens mij." 

Over de penalty die Heerenveen tegen kreeg bij de 2-1 stand, was hij wel duidelijk. "Daar schiet iemand de bal tegen een arm. Maar je kunt de arm niet amputeren. Dat ding zit er nu eenmaal, waar moet je ermee heen? Dat vind ik geen pingel. Echt onzin." 

Foppe de Haan ANP Pro Shots

Na die twee voor de Friezen ongelukkige momenten was het gedaan met de wedstrijd, die Heerenveen slecht was begonnen, maar die wellicht nog had kunnen kantelen. "Na de wissels en de aanpassing van de tactiek werd het beter. De tweede helft begonnen we heel aardig. En toen werd het ook weer een wedstrijd. Zonder die twee momenten hadden we nog een kans gehad." 

De Haan moest wel erkennen dat zijn ploeg te makkelijk doelpunten incasseert. "Zeker als het niet loopt, valt het vaak zomaar uit elkaar. Dan hebben we eigenlijk maar één kerel op het veld en dat is Joey. Maar die zat al in de kleedkamer. En dan blijken we nog heel erg jong en heel erg wisselvallig te zijn."

STER reclame