Reshmie Oogink
NOS Sport

Oogink: het bereiken van de finale was m'n enige doel

Dat Reshmie Oogink zaterdagmiddag de finale van het OKT verloor, kan haar niets schelen. Alles draaide in Istanbul om het bereiken van de finale. Daardoor is Oogink nu zeker van de Olympische Spelen. "Het bereiken van de finale was voor mij en mijn team het enige doel", zegt Oogink in NOS Langs de Lijn.

Oogink stond niet helemaal fit op de tatami. Twee weken geleden liep ze een hamstringblessure op. "Gelukkig hoefde ik niet in een voorronde op te draven. De halve finale was meteen om een ticket, daar ging het om." Dat de finale daarna verloren ging, was dus geen grote teleurstelling. "Als ik echt fit was, had ik mijn tegenstander helemaal in elkaar geschopt...", grapt Oogink.

Vakantie

Nu Oogink zeker is van de olympische trip naar Rio heeft ze tijd voor ontspanning. "Sinds begin 2015 heb ik geen vakantie gehad. Dat heeft nu prioriteit. Die tijd kan ik gebruiken om te herstellen van alle pijntjes."

Ze had zich vorige maand al kunnen plaatsen tijdens de grandprixfinale in Mexico, maar daar verloor ze na een dubieuze beslissing van de scheidsrechter in de slotseconden van de halve finale. "December was een verschrikkelijke maand voor mij. Het verlies in Mexico moest ik verwerken. En toen raakte ik twee weken voor dit OKT ook nog geblesseerd. Dus ik ben blij dat ik het ticket heb."

Op naar een medaille

Haar route naar de Spelen heeft Oogink nog niet helemaal uitgestippeld. "Ik ga wel aan een aantal toernooien meedoen om zo fit mogelijk te zijn in Rio. Maar ik heb er nog niet echt over nagedacht." Over haar kansen heeft ze dat wel. "Het doel is een medaille. Dat zou geweldig zijn als eerste Nederlander in het taekwondo."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl