Blijdschap bij Cas Peters (l)

Tweede zege voor hekkensluiter De Graafschap

De Graafschap heeft zijn tweede zege van het seizoen te pakken, en de eerste in eigen huis. Op de Vijverberg waren de Doetinchemmers Excelsior met 2-0 de baas.

In de attractieve eerste helft bood hekkensluiter De Graafschap nummer 14 Excelsior goed partij. En de Superboeren kregen ook wat kansjes: de inzet van Tolgahan Çiçek na een passje van Bryan Smeets ging maar net naast en Cas Peters was dicht bij de 1-0 met een kopbal die doelman Tom Muyters ternauwernood met de voet uit de doelmond kon werken.

Excelsior, dat in eigen huis De Graafschap met 3-0 de baas was, had voor de pauze minstens een keer moeten scoren. Zo schoot Nigel Hasselbaink in de openingsfase via Ted van de Pavert net over. Tom van Weert miste voor open doel na een prachtige dribbel van Brandley Kuwas en kort voor de pauze slaagde hij er opnieuw niet in doelman Hidde Jurjus te verschalken.

Tom van Weert (Excelsior) baalt na gemiste kans

Doelman Muyters in de fout

Na 25 bloedeloze minuten in de tweede helft kwam De Graafschap met een gelukje op voorsprong: doelman Muyters stompte bij een lange voorzet de bal recht in de voeten van Peters, die vervolgens de bal moeiteloos in het lege doel schoot.

Excelsior perste er nog wel een slotoffensief uit, maar De Graafschap wist voor het eerst dit seizoen een wedstrijd af te sluiten zonder tegentreffer. In blessuretijd maakte Vincent Vermeij er zelfs nog 2-0 van.