PEC-verdediger Dirk Marcellis juicht na zijn openingstreffer tegen Heerenveen

PEC Zwolle legt Heerenveen over de knie

PEC Zwolle heeft de competitie hervat met een ruime overwinning op sc Heerenveen: 5-2. Na de rode kaart voor de Friese aanvoerder Joey van den Berg, vlak na rust, kwam de thuisploeg niet meer in de problemen.

PEC kwam al snel op 1-0 toen niemand op de mee opgekomen Dirk Marcellis lette. Doelman Erwin Mulder was kansloos op zijn pegel. Acht minuten later was het al 2-0 door een rollertje van Bram van Polen dat precies bij de tweede paal binnenviel.

De eerder dit seizoen bij Heerenveen ontslagen Dwight Lodeweges is aandachtig toeschouwer in Zwolle

Heerenveen kwam direct na rust terug in de wedstrijd via Mitchell te Vrede. Toen Van den Berg even daarna tot zijn eigen verbazing rood kreeg voor natrappen was het verzet echter gebroken. Van Polen zorgde voor 3-1 uit een strafschop na hands van Lucas Bijker, waarna Wout Brama er 4-1 van maakte. Jerry St. Juste deed nog wat terug, maar Stef Nijland verzorgde het slotakkoord.