Voorzitter Ruth Peetoom tijdens de bijeenkomst ANP

CDA al volop in campagnemodus

time icon

De verkiezingen staan gepland voor maart 2017, toch is het CDA al volop in de campagnemodus. Op de nieuwjaarsbijeenkomst in Venlo werd de strategie besproken.

Het nieuwe verkiezingsprogramma moet kort en krachtig worden, een programma dat vooral gaat over vijf hoofdthema's en minder over details. Senator Wopke Hoekstra wordt voorzitter van de commissie die het programma gaat schrijven.  

"Alle voorbereidingen voor de campagne zijn in volle gang. We zijn van plan er een klinkende overwinning van te maken", zei voorzitter Ruth Peetoom voor een volle zaal.

Lijsttrekker

Vanaf 1 februari kunnen mensen zich aanmelden om op de kandidatenlijst te komen. Een selectie uit de aanmeldingen wordt gemaakt door een commissie onder leiding van oud-minister Liesbeth Spies.

Ook kunnen CDA-leden zich aanmelden om lijsttrekker te worden. De commissie die de gesprekken voert met kandidaten daarvoor staat onder leiding van Marja van Bijsterveldt.

Vier jaar geleden vond er voor het eerst een lijsttrekkersverkiezing plaats, die werd gewonnen door Sybrand Buma. Andere partijen hebben binnenkort ook bijeenkomsten over de aanloop naar de verkiezingen. 

Mona Keijzer
@MonaKeijzer
De ontvangst bij de #CDA nieuwjaarsborrel in #Venlo is indrukwekkend.
3 jaar geleden

STER Reclame