Claudia Pechstein werkte tussen 2007 en 2009 ook al samen met Peter Müller ANP

De Duitse schaatsster Claudia Pechstein heeft een nieuwe coach: de 61-jarige Peter Mueller. Hij moet haar de komende twee jaar klaarstomen om nog één keer te vlammen, op de Olympische Spelen van 2018. 

Voor Pechstein is de samenwerking met Mueller niet helemaal nieuw. Ze werkte tussen 2007 en 2009 ook al eens samen met de Amerikaanse coach, die toen ook bondscoach van de Noren was. Mueller was ook jarenlang actief als schaatscoach in Nederland en trainde de afgelopen maanden de Noorse alpine-skiesters. 

Geen samenwerking met Van Veen

Vrijdag werd bekend dat de Nederlander Jan van Veen aan de slag gaat als bondscoach van de Duitsers. Hij gaat dus niet samenwerken met 43-jarige Pechstein. "Dat wist ik al voordat ik tekende", zegt hij. "Maar ik heb ook aangegeven dat niet erg te vinden. Ik snap dat een sporter op die leeftijd, die nog één keer toewerkt naar een groot toernooi, graag wil samenwerken met een vertrouwde coach."

Pechstein zei blij te zijn met haar keus. "We hebben in de training nieuwe prikkels ingebouwd. Ik heb in mijn lange carrière al veel geprobeerd, maar Peter slaagt er altijd weer in me te motiveren voor een paar nieuwe dingen en, als dat nodig is, mij een schop onder de kont kan geven.'' 

STER reclame