Miljoenen dollars van IS de lucht in, beweert Pentagon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bombardement op 'bankgebouw van IS in Mosul'

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft een video vrijgegeven waarop volgens het Pentagon te zien is dat een bankgebouw van Islamitische Staat in Mosul in Irak wordt geraakt. 

Op de video is een explosie te zien. Daarna lijken er duizenden papieren door de lucht te dwarrelen. Volgens de Amerikanen zijn het bankbiljetten. De beelden zijn van afgelopen maandag.

Amerikaanse functionarissen zeggen dat er miljoenen dollars de lucht in zijn gegaan. Het exacte bedrag is onbekend. 

Financieel afknijpen

Het is volgens de VS al de tweede keer dat een bank van IS is geraakt. De internationale coalitie wil niet alleen strijders en gebouwen van IS onschadelijk maken, maar de islamitische terreurgroep ook financieel treffen. IS verdient veel geld met de verkoop van olie. 

Mosul is de laatste grote stad die IS nog in handen heeft in Irak. IS veroverde Mosul in juni 2014. Het Iraakse leger en Koerdische peshmerga-strijders hebben in januari vorig jaar geprobeerd de stad te heroveren, maar dat mislukte. 

STER Reclame