Een wijkverpleegkundige controleert de suikerspiegel bij een vrouw met suikerziekte en hartfalen
NOS Nieuws

Vergevorderde onderhandelingen overnemen werk TSN Thuiszorg

Zorgaanbieder Buurtzorg Nederland onderhandelt met zo'n 350 gemeenten en de bewindvoerders van TSN Thuiszorg om de zorg van de noodlijdende thuiszorgorganisatie over te nemen. Dat melden verschillende bronnen aan de NOS. Buurtzorg Nederland wil daarvoor gebruik maken van de medewerkers van TSN Thuiszorg.

TSN Thuiszorg vroeg eind november uitstel van betaling aan, omdat het niet meer genoeg geld heeft om de rekeningen te betalen. Tot nu toe zijn de medewerkers nog betaald. Zeer waarschijnlijk gaat het bedrijf binnenkort failliet.

Tarieven

De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium. In verschillende bijeenkomsten sprak Buurtzorg Nederland met meerdere gemeenten tegelijk over de voorwaarden en tarieven van de zorg. In de loop van volgende week wordt met een aantal grote gemeenten apart gesproken.

Daarna komt er meer duidelijkheid over hoeveel zorg en werkgelegenheid er behouden blijft. De onderhandelingen zijn niet makkelijk. De ongeveer 350 gemeenten waarmee wordt gesproken, maken namelijk ieder een eigen afweging.

Arbeidsvoorwaarden

De mogelijkheid om TSN Thuiszorg failliet te laten gaan wordt ook bekeken. Dat betekent dat de medewerkers officieel op straat komen te staan. Zij worden daarna weer aangenomen door Buurtzorg Nederland. Of dat onder dezelfde arbeidsvoorwaarden is als bij TSN Thuiszorg is nog niet duidelijk.

De bewindvoerders van TSN Thuiszorg willen niet inhoudelijk reageren: "Je moet een broedende kip niet storen."

Staatssecretaris Van Rijn schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat bewindvoerders van TSN Thuiszorg in overleg zijn met gemeenten en een potentiële overnamekandidaat voor het geval dat een faillissement wordt uitgesproken. Gezamenlijk onderzoeken zij de mogelijkheden voor een overname, schrijft Van Rijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl