ANP

Webwinkel Neckermann.com begint een eigen winkelketen. Daarvoor zijn in Nederland acht filialen van Kijkshop overgenomen en in België vijf zaken van DepotPlus, zei directeur Bas Pieper tegen de branchesite RetailNews.

De stap naar de winkelstraat wordt gezet door van de winkels ook een afhaal- en servicepunt te maken. Pieper hoopt dat klanten die online iets hebben gekocht, bij het afhalen van een pakje ertoe worden verleid nog even verder te shoppen.

De keten begint met dertien winkels. Het is de bedoeling dat er over twee jaar tientallen zaken zijn met de naam van het vroegere postorderbedrijf op de gevel. De overstap naar de 'fysieke' winkel wordt mogelijk gemaakt door de Amerikaanse investeerder Readen.

Doorstart

Het postorderbedrijf Neckermann ging in 2014 failliet, maar maakte een doorstart onder de naam Neckermann.com. "Het is nog altijd een sterk merk", zei Pieper tegen RetailNews.

Klanten kunnen in de winkels terecht voor een groot deel van het Neckermann-assortiment, plus het aanbod van de webshop D5 Avenue. Kleding en meubels blijven alleen online beschikbaar.

STER reclame