De cast van de musical Grease
NOS Nieuws

Tot 250 banen weg bij Stage Entertainment

Stage Entertainment, het grootste musicalbedrijf in Nederland, schrapt 200 tot 250 banen van de in totaal 3000 banen wereldwijd. Dat zegt oprichter en mede-eigenaar Joop van den Ende in het NOS Radio 1 Journaal.

Stage Entertainment is in acht landen actief. In Nederland lopen op dit moment onder meer de musicals De Tweeling, The Bodyguard en Grease. Hoeveel banen er verdwijnen in Nederland, is nog niet duidelijk.

Efficiënter

"We proberen het bedrijf efficiënter en beter georganiseerd te krijgen," zegt Van den Ende. "Bij een snel groeiend familiebedrijf vergeet je nog wel eens om organisatorisch de lijnen strak te trekken." Vorig boekjaar leed Stage een verlies van 19 miljoen euro door een paar grote flops in Frankrijk en Groot-Brittannië. Het jaar ervoor boekte het nog een winst van 12 miljoen euro.

Het bedrijf, dat vorig jaar juni voor 60 procent in handen kwam van de Amerikaanse investeringsmaatschappij CVC Capital, bekijkt "op alle vlakken" waar besparingen mogelijk zijn.

Joop van den Ende ontving vorige week uit handen van Tina Turner een Oeuvre Award tijdens het Musical Awards Gala

Zo wil Stage wil minder risico lopen met het maken van nieuwe eigen producties. In Groot-Brittannië waagt het bedrijf zich er helemaal niet meer aan nadat twee producties daar waren geflopt. Ook denkt het erover om in de eigen theaters niet alleen meer eigen producties te laten spelen. Verkoop van de eigen theaters is volgens Van den Ende niet aan de orde.

Bezoekers van de musicals zullen niets merken van de kostenbesparingen, zegt Van den Ende, die nog altijd 40 procent van de aandelen in het bedrijf bezit. "Het is een reorganisatie achter de schermen, die ook bedoeld is om de ticketprijzen niet teveel te laten stijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl