NOS Nieuws

Sean Penn heeft geen spijt van zijn interview met El Chapo

Sean Penn heeft geen spijt van zijn geruchtmakende interview met de ontsnapte Mexicaanse drugscrimineel Joaquín 'El Chapo' Guzmán. "Ik heb er ook niets over te verbergen", meldt hij in een korte e-mailwisseling met het persbureau AP.

De Amerikaanse acteur sprak drie maanden geleden voor het blad Rolling Stone in het grootste geheim urenlang met El Chapo, ergens in de Mexicaanse jungle. De drugsbaron was een half jaar eerder uit de gevangenis ontsnapt, door een tunnel. Vrijdag werd hij weer opgepakt.

Penn wilde tegen AP geen antwoord geven op de vraag of het wel gepast was om de tekst van het interview voor publicatie ter goedkeuring voor te leggen aan Guzmán, en op de vraag welke maatregelen Penn had genomen om zijn bron te beschermen. Penn heeft uitgesproken politieke opvattingen en staat kritisch tegenover het Amerikaanse establishment. Zo was hij een fel tegenstander van de oorlog in Irak en was hij bevriend met oud-president Chavez van Venezuela.

Actrice

De acteur-interviewer was er wel bezorgd over dat de autoriteiten hem in de gaten zouden houden of zouden volgen op zijn trip naar Guzmán. Die zorgen waren gegrond: er zijn foto's opgedoken van Penn en de Mexicaanse actrice Kate Del Castillo, die het contact met Guzmán tot stand bracht.

De foto's van de ontmoeting op een landingsbaantje vanwaar de twee naar de schuilplaats in de jungle vertrokken, zijn van grote afstand met een telelens gemaakt, volgens een Mexicaanse krant door de inlichtingendienst.

Film

Die geheime dienst zou Del Castillo al in het vizier hebben gehad vanaf haar eerste contacten met advocaten van Guzmán, in juni in Guadalajara. De voortvluchtige crimineel wilde dat er een film over zijn leven werd gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl