NOS NieuwsAangepast

Opstootjes bij bijeenkomst asielopvang Utrecht

De informatie-avond over een nieuwe vluchtelingenopvang in Utrecht Overvecht is afgelopen. Voor aanvang waren er kleine opstootjes tussen voor- en tegenstanders van de vluchtelingenopvang.

Een groep hield een papieren spandoek met 'Vluchtelingen welkom' vast, dat door anderen kapot werd gescheurd. De politie kwam snel tussenbeide. Na afloop bleven nog 100 tot 150 mensen op straat napraten, waarbij het soms onrustig was. Een persoon werd aangehouden, omdat hij een agent had beledigd.

Onrustige bijeenkomst over asielzoekerscentrum in Utrecht-Overvecht

De gemeente Utrecht vreesde ongewenste bezoekers, en dus moest iedereen die naar binnen wilde zich legitimeren. Ook moesten belangstellenden de uitnodiging voor de avond meenemen. De gemeente wil niet zeggen of er extra politie is ingezet. Volgens een woordvoerder was er vooraf intensief contact om de bijeenkomst in goede banen te leiden.

De gemeente had signalen gekregen dat er mensen van buitenaf op de bijeenkomst af zullen komen. Tegenstanders riepen via Facebook op om massaal naar de bijeenkomst te gaan.

Er wilden meer mensen naar de bijeenkomst dan dat er plekken waren, dus komt er een extra informatie-avond op 21 januari.

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met een plan voor twee extra opvanglocaties in West, één in Overvecht en een tweede azc in Oost. Volgens de gemeente gaat het om een evenredige bijdrage aan de opvang van asielzoekers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl