ANP

Omstreden afdelingshoofd UMC Utrecht definitief weg

tijd van publicatie

Het hoofd van de kno-afdeling van het UMC Utrecht is opgestapt. Hij stopt ook met het begeleiden van arts-assistenten in opleiding. 

Zijn positie was wankel nadat het tv-programma Zembla had gemeld dat twee dodelijke incidenten op zijn afdeling niet aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg waren doorgegeven. Ook zou zijn autoritaire managementstijl angst onder de medewerkers veroorzaken, waardoor de veiligheid van de patiënt in gevaar zou komen. 

Na de Zembla-uitzending stelde de inspectie een onderzoek in. Het afdelingshoofd en ook een chirurg werden tijdelijk met verlof gestuurd. 

Otologie

Nu is besloten dat het afdelingshoofd zich volledig gaat toeleggen op zijn werk als hoogleraar otologie (oorheelkunde) en de daaraan verbonden patiëntenzorg, zegt het UMC Utrecht. Het ziekenhuis wijst erop dat de hoogleraar een "uitstekend" specialist is die ook internationaal een belangrijke bijdrage levert aan zijn vakgebied.

Directe aanleiding voor opstappen is het feit dat de arts-assistenten in opleiding het vertrouwen in de man hebben opgezegd. 

STER Reclame