AFP

Vertegenwoordigers van de Syrische Rode Halve Maan, een zusterorganisatie van het Rode Kruis, zijn aangekomen in de belegerde stad Madaya. Verschillende vrachtwagens met hulpgoederen arriveerden aan het einde van de middag in het stadje in Zuid-Syrië dat omsingeld is door regeringstroepen. 

In eerste instantie ging het alleen om onderhandelaars van het Rode Kruis. De trucks met de hulppakketten stonden lange tijd bij een checkpoint te wachten.

De afgelopen week doken op sociale media veel foto's op van mensen in Madaya die al maanden amper iets te eten hebben. Er zijn berichten dat ze leven op gras en blaadjes. Ook zouden al tientallen mensen van de honger zijn omgekomen.

Er zijn ook vrachtwagens met goederen aangekomen bij de dorpen Foa en Kefraya waar dezelfde problemen zijn als in Madaya. Die plaatsen liggen in het noordwesten en zijn belegerd door de rebellen.

De hulpverleners hebben pakketten met water, voedsel, medicijnen en brandstof bij zich. Het uitladen ervan kan nog tot diep in de nacht duren. Het is drie maanden geleden dat er voor het laatst goederen zijn bezorgd door hulporganisaties.

STER reclame